Waarom Tranquilo

Welkom bij BSO Tranquilo!

Wat een (te) gekke naam

BSO TranquiloBSO Tranquilo is een ongebruikelijke naam. Maar wel heel bewust gekozen. Ten eerste betekent het Spaanse woord tranquilo, dat je uitspreekt als trang-kielo, rustig of kalm.

Mijn zussen, die zelf kinderen in de basisschool-leeftijd hebben, moesten hard lachen en vonden de naam eerst niet zo goed gekozen. Het is niet hun ervaring dat het rustig is als de kinderen samen spelen :-) Maar toch, in vergelijking met een grote bso is het hier wel degelijk veel rustiger!

Ik heb deze naam echter vooral uitgekozen omdat tranquilo een veel diepere betekenis heeft. Hieronder leg ik uit welke.Weg met de stress, relax!


Tranquilo betekent ook 'relaxed, vrij van stress'. Heerlijk even alle onrust van je af laten glijden en lekker bijkomen na een schooldag. Het betekent zelf kunnen kiezen hoe je je het liefst ontspant. Is dat misschien door samen lekker druk en gek te doen? Of wil je even rustig zitten met een tijdschrift of juist heel gefocust bouwen, tekenen of knutselen?  Het kan allemaal!Don't worry, be happy!


Tranquilo betekent verder 'maak je geen zorgen, maak je niet druk'. Het is rustig en vredig, spanning en zorgen zijn afwezig.  En is dat niet precies wat we willen voor de kinderen? Lekker onbezorgd kind kunnen zijn, heerlijk kunnen spelen en genieten van je vrije tijd.  Natuurlijk is samen spelen niet altijd makkelijk. Ik zal de kinderen helpen om rekening met elkaar te houden.Zie je, een heel concept!


BSO Tranquilo betekent niet dat het hier altijd stil zal zijn. Kinderen maken plezier, lachen en zijn soms lekker druk met elkaar. BSO Tranquilo staat wél voor een fijne, ontspannen speelplek, waar je zorgeloos kunt relaxen na een drukke schooldag.  En ik begeleid de kinderen daar graag bij, om er met elkaar elke dag weer een feestje van te maken! Waarom kiezen voor

BSO TranquiloKiezen voor BSO Tranquilo betekent kiezen voor een zeer ervaren, enthousiaste, lieve en vrolijke gastouder, voor kleinschalige buitenschoolse opvang en voor een huiselijke, gezellige sfeer. De kinderen zijn van harte welkom, ik geniet   van hun levendigheid en groeiende wijsheid, en ik vind het fijn om met ze te kletsen over alles wat ze meemaken en belangrijk vinden.


BSO tranquilo is een veilig tweede thuis, waar veel aandacht is voor plezier maken met elkaar, luisteren naar elkaar, rekening houden met elkaar en elkaar helpen. Waar elk kind waardevol is en waar we elkaar dus ook zo behandelen, met respect. Waar enorm veel speelgoed en knutselmateriaal is zodat ieder ruime keuze heeft, maar waar je ook gewoon lekker mag chillen en uitrusten. Waar we  regelmatig naar buiten gaan maar ons ook binnen prima kunnen vermaken met bijvoorbeeld Lego, gezelschapsspellen, verf en klei.


We leven in een prestatie-gerichte maatschappij maar bij BSO Tranquilo mag je je ontspannen. Je hoeft hier niet te presteren. Geniet gewoon lekker van je vrije tijd! Als je het leuk vindt om een hele gezellige middag te hebben, ben je hier aan het goede adres :-) Keuzestress? Relax! Kies voor BSO Tranquilo :-)© Copyright 2024 BSO Tranquilo